Dunja Gotovina pet godina čeka povratak na posao u MORH

Dunja Gotovina, supruga umirovljenog generala Ante Gotovine već pet godina čeka povratak na posao u Ministarstvo obrane, piše Jutarnji list.

Iako je upravni sud 2006. godine naredio MORH-u da mora vratiti na posao Gotovininu suprugu, to se nije dogodilo. Razgovaralo se i o tome da se Dunju Gotovinu zaposli kao predavaču na Vojnom učilištu, ali ni to se na kraju nije dogodilo. Umirovljena je s činom pukovnice 2004. od strane tadašnjeg ministra Berislava Rončevića uz objašnjenje da je neperspektivna časnica. Svima je bilo jasno da to nije istina nego da se radi o političkom manevru. 

Dunja Gotovina žalila se zbog nezakonitog otkaza i dobila spor koji nikada nije ispoštovan. Državno odvjetništvo koje zastupa MORH i dalje inzistira na nagodbi i Dunji Gotovini nudi naknadu za neisplaćene plaće, a ona traži povratak na posao. Iz DORH-a tvrde da su poslali prijedlog novčane nagodbe, ali da još uvijek nisu dobili ugovor. 

Zanimljivo je da su se poslije odluke Upravnog suda izmijenila tri ministra ali niti jedan od njih nije proveo odluku i Dunju Gotovinu vratio na posao. Novi ministar obrane Ante Kotromanović kaže da će se raspitati oko cijelog slučaja ali navodi da oko odluke suda nema rasprave i da se ona mora poštovati. (HT)

 

Izvor: Jutarnji list, 5. siječnja 2012. 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox