DZS: Porasti turističkog prometa u deset mjeseci i u listopadu

U Hrvatskoj je od početka ove godine do kraja listopada bilo 11,1 milijun turista ili 8,2 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je 59,5 milijuna turističkih noćenja porast od 7 posto, objavio je danas Državni zavod za statistiku.

 

I u listopadu ove godine u Hrvatskoj je turista i njihovih noćenja bilo više nego u istom lanjskom mjesecu, i to 10,5 posto više turista ili njih gotovo 502 tisuće, koji su ostvarili 1,5 milijuna noćenja ili 12,7 posto više.

U prvih deset mjeseci ove godina strani su turisti činili većinu turističkog prometa, došlo ih je 9,7 milijuna ili 9 posto više, a s 54,3 milijune noćenja zabilježili su plus od 7,4 posto. Domaćih je turista bilo 1,3 milijuna ili 2,3 posto više nego u lanjskih deset mjeseci, a nešto veći porast od 3,1 posto ostvarili su s 5,2 milijuna noćenja. Među strancima najviše su noćenja, gotovo 23 posto od ukupnog broja u deset mjeseci, ostvarili turisti iz Njemačke.

S udjelom od 11,7 posto slijede ih Slovenci, te Talijani koji su u noćenjima sudjelovali s 9,1 posto. Turisti iz Austrije u ukupnim su noćenjima imali udjel od 8,8 posto, iz Češke 8,1 posto, Poljske 5,8 posto te Slovačke 4,2 posto. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox