e-Naručivanje štedi oko 21,5 milijuna kuna godišnje

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ministar zdravlja Rajko Ostojić predstavio je rezultate akcijskog plana smanjivanja listi čekanja u bolnicama. 

Ministarstvo i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje do kraja 2012. dovršili su informatičko povezivanje bolničkih sustava. Javno su dostupne e-Liste čekanja u bolnicama i započeo je proces e-Naručivanja iz ordinacija obiteljske medicine, piše HRT

Ministar Ostojić zadovoljan je jer su znatno smanjene liste čekanja za CT. Tako je čekanje na CT-pretragu u KBC-u Zagreb u studenom smanjeno na osam dana, što je za 71 posto manje nego u lipnju kada se čekalo 30 dana. U KB-u Dubrava se sa 95 dana u lipnju lista za tu pretragu smanjila na 35 dana u studenom. Za 60 posto lista za CT smanjila se i u Osijeku, sa 60 na 20 dana, a u KBC-u Split sa 85 na 46 dana.

Kraćem čekanju na specijalistički pregled značajno je pridonijelo aktivno upravljanje bolnicama kroz veću odgovornost bolničkog menadžmenta, nabavke medicinskog materijala i deficitarnih medicinskih uređaja, naglasio je ministar zdravlja. Također je iznio podatak da će uštede na godišnjoj razini uvođenjem e-Naručivanja, preko kojeg se trenutno mjesečno 28.000 pacijenata naručuje na specijalističke preglede, iznositi oko 21,5 milijuna kuna. (HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

 
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox