Edukacijom i usavršavanjem do konkurentnosti u turizmu

Za daljnje jačanje turističkog sektora i povećanje njegove konkurentnosti izuzetno je važna dodatna edukacija i usavršavanje turističkih menadžera koji trebaju stvoriti još bolje turističke proizvode za novi kvalitetni skok hrvatskog turizma, istaknuo je danas ministar turizma Damir Bajs otvarajući u Zagrebu dvodnevnu edukaciju za hotelske menadžere po standardima američkog sveučilišta Cornell.

 

Ta edukacija, koju provodi Internacionalna turistička organizacija (ITA) iz Zagreba te Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), okupila je 40-ak hotelskih menadžera iz najjačih hotelskih kuća. To je ujedno i prvi od dva predviđena programa edukacije po Cornell standardima, koji su vrlo cijenjeni u svjetskom hotelijerstvu, a koje Ministarstvo temeljem ugovora s ITA-om (osnovanom prije godinu dana) sufinancira s ukupno 350 tisuća kuna.
Prvog dana edukacije polaznici će slušati i diskutirati o temi izazova strateškog marketinga za hotele tj. kako povećati prihode, dobit i lojalnost gostiju, dok će sutra raspraviti neke od velikih ideja u hotelskoj industriji te kako ih primjeniti u praksi u Hrvatskoj.

Najavivši da druga edukacija odnosno certificirani Cornellov program za hotelske direktore slijedi u siječnju, ravnateljica ITA-e Marja-Francesca Kovač naglasila je i da ITA priprema otvaranje centra izvrsnosti u turizmu koji bi iz Hrvatske pokrivao regiju jugoistočne Europe. Taj bi se centar najvjerojatnije trebao otvoriti 2012., a već sada podršku za to daju i hotelijeri i ministar Bajs koji je kazao da Hrvatska već ima dovoljno znanja i snage za regiju te da će iduće godine u proljeće biti domaćin jednom takvom skupu kojeg će organizirati Svjetska turistička organizacija-UNWTO.

Polaznike edukacije pozdravio je i veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj James B. Foley istaknuvši da je turizam ključna grana hrvatskog gospodarstva te da može postići još bolje rezultate jer su potencijali ogromni. Dodao je i kako vjeruje u rast turizma kao i daljih investicija u tom sektoru. (Hina)

 

Foto: www.mint.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox