Ehud Barak: Izrael ne vodi "potajni rat" protiv Irana

Izraelski ministar obrane Ehud Barak u subotu je umanjio važnost nagađanja da Izrael i od SAD-a predvođeni saveznici vode "potajni rat" protiv Irana, rekavši da su sankcije i prijetnja vojnim udarima još uvijek put za obuzdavanje iranskih nuklearnih ambicija.

 

Barak je u razgovoru za televizijsku postaju Channel Two upitan jesu li dvije eksplozije u Iranu prošloga mjeseca pokazale da je "rat već počeo" sabotažama. Ne bih rekao. Mislim da je odgovor na vaše pitanje negativan - rekao je.

U jednoj od prošlomjesečnih eksplozija u Iranu poginulo je najmanje 12 pripadnika Revolucionarne garde, uključujući jednog generala. Iran je rekao da je do nesreće došlo tijekom premještanja oružja. Iranci su također pretrpili štete od virusa ubačenih u njihove industrijske sustava, a nekoliko je stručnjaka za nukleranu energiju i tehnolgiju ubijeno ili nestalo u, kako tvrdi Teheran, tajnim operacijama Izraela i SAD-a.

Barak nije ni potvrdio ni zanijekao da Izrael i zapadne sile pokušavaju sabotažama omesti iranski program obogaćivanja urana i proizvodnju raketa, no njegove izjave ukazuju na sumnju u dugoročni učinak takve taktike. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox