EK ne komentira pojedinačno slučajeve, ali očekuje neovisno pravosuđe

Europska komisija ne komentira individualne slučajeve i od hrvatskog pravosuđa očekuje da djeluje u skladu s načelom neovisnosti, izjavila je glasnogovornica povjerenika za proširenje zamoljena da komentira zahtjev DORH-a da se bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu ukine imunitet.

 

Mi ne komentiramo individualne slučajeve. Ono što očekujemo od hrvatskog pravnog sustava jest da u svim slučajevima postupa u skladu s načelom neovisnosti pravosuđa i uz puno poštovanje temeljnih sloboda i ljudskih prava - izjavila je Angela Filote, glasnogovornica povjerenika za proširenje Štefana Fuelea.

U Sabor je u četvrtak ujutro stigao zahtjev DORH-a za skidanjem Sanaderova imuniteta. Sadržaj DORH-ova zahtjeva, o kojemu bi Mandatno-imunitetno povjerenstvo moglo raspravljati poslijepodne oko 14,30 sati, još nije poznat jer je riječ o klasificiranom tajnom dokumentu, no mediji javljaju da ga se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti u slučaju "Fimi media". Kasnije je potvrđeno da je Sanader iza 11 sati prešao hrvatsko-slovensku granicu na prijelazu Bregana. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox