E.ON kupio tvrtke za distribuciju plina iz Nove Gradiške i Kutine

Tvrtka E.ON Hrvatska 9. srpnja 2020. preuzela je Plin-Projekt iz Nove Gradiške i Moslavina Plin iz Kutine i tako postala 100% vlasnikom dvije dodatne kompanije za distribuciju plina i maloprodaju s 19 tisuća kupaca. Posljednjih godina E.ON je već akvizirao dvije plinske tvrtke u Hrvatskoj - Koprivnica Plin i Montcogim Plinaru. S najnovijim akvizicijama E.ON postaje treći najveći distributer plina u zemlji, sa 43 tisuće kupaca unutar 1650 kilometara plinske mreže.


„Uspješno nastavljamo ostvarivati strategiju i postati jedna od vodećih tvrtki na hrvatskom tržištu distribucije plina“, rekao je Karl Kraus, predsjednik Uprave tvrtke E.ON Hrvatska.

Direktori dviju novih tvrtki u E.ON-ovom portfelju bit će Milan Vondraček, direktor sektora mreža tvrtke E.ON Hrvatska i Dean Gnjidić, direktor Montcogim Plinare i Koprivnica Plina. Njihov glavni zadatak bit će integrirati nove tvrtke u E.ON i dalje razvijati plinsku mrežu u novim distribucijskim područjima.

O nama

Njemački E.ON jedan je od najvećih operatera europskih energetskih mreža i infrastrukture povezane s energijom te pružatelj naprednih energetskih rješenja za više od 50 milijuna kupaca diljem Europe. Tvrtka E.ON Hrvatska sa sjedištem u Zagrebu upravlja aktivnostima E.ON-a u Hrvatskoj, koje obuhvaćaju opskrbu električnom energijom i plinom, distribuciju prirodnog plina, inženjering, nabavu i izgradnju solarnih elektrana i pročišćavanje otpadnih voda.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox