Epic fail: Krk ostao bez 10 posto letova Air Berlina

Njemački low cost avioprijevoznik Air Berlin otkazao je 70-ak letova iz njemačkih destinacija prema Krku, što će ovaj naš otok teško pogoditi, a riječ je o otkazivanju letova do kraja turističke sezone, piše novilist.hr.

 

Razlog otkazivanja, kako tvrde iz ove njemačke tvrtke, jest slaba popunjenost od jedva 50-ak posto, što im jednostavno nije isplativo. No, s obzirom da su turističke zajednice, tvrtke te lokalna i regionalna samouprava uložili oko pet milijuna kuna za poticanje prometa na Zračnoj luci Rijeka, Air Berlin bi zbog otkazivanja letova trebao vratiti novac, što je uobičajena praksa, piše ovaj dnevnik.

Krivac - Uprava?

Krk će najvjerojatnije ostati bez najmanje devet tisuća putnika, ili desetak posto od ukupno planiranog broja putnika ove sezone, a s obzirom da je Air Berlin u riječkoj zračnoj luci vodeći avioprijevoznik, eto dodatne brige hoće li se suradnja nastaviti iduće godine. Iz Zračne luke Rijeka pak tvrde da će unatoč otkazivanjima ukupni broj putnika ove godine biti oko 90 tisuća, što je još uvijek znatno povećanje u odnosu na prošlogodišnjih 60-ak tisuća. 

Radnici Zračne luke Rijeka za probleme krive Upravu i njihove nerealne procjene i planove te ističu da već sada imaju problema s isplatom plaća, a potrošen je veći dio pomoći iz državne blagajne. Tako će, piše novilist.hr, ova zračna luka poslovnu godinu završiti s najmanje pet milijuna kuna gubitka iz poslovanja, a dodavši i dugovanja raznim pravnim  subjektima, radnicima, Općini Omišalj te kreditne obaveze, ukupni minus bi se trebao kretati oko deset milijuna kuna.  (MJ)

 

Izvor: www.novilist.hr

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox