Ericsson tuži Samsung zbog povrede patenata

Foto: Shutterstock

Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson priopćio je da je pred američkim sudom podnio tužbu protiv južnokorejske kompanije Samsung zbog kršenja patenata. 

Ericsson je danas podnio tužbu u SAD-u protiv Samsunga zbog povrede patenata, nakon što gotovo dvogodišnji pregovori nisu urodili sporazumnim rješenjem, navodi se u priopćenju. Spor se odnosi na Ericssonovu patentiranu tehnologiju ključnu za nekoliko telekomunikacijskih i mrežnih standarda koji se koriste u Samsungovim proizvodima, kao i na druge Ericssonove patentirane izume koji se često koriste u bežičnim i ostalim elektronskim proizvodima za široku upotrebu, dodaje se.

Samsung je također podnio tužbe pred sudovima u Velikoj Britaniji, Japanu, Nizozemskoj i SAD-u zbog spora s američkim kompjuterskim divom Appleom oko tehnologije koja se koristi u mobilnim telefonima i tablet računalima.

U većini tih sporova sudovi su poduprli stav Samsunga. 'Pametni' telefoni sve su popularniji širom svijeta i tehnološki divovi vode bitku za što bolju poziciju na tom unosnom tržištu, nastojeći pred sudom osigurati prednost na području intelektualnog vlasništva. (Hina/HT)

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox