Erste bankomati omogućuju turistima uslugu preračunavanja valute

Stranim turistima iz 18 europskih država i SAD-a od danas je na bankomatima Erste banke u Hrvatskoj dostupna usluga "Dynamic Currency Conversion-DCC" kojom se tijekom podizanja gotovine na bankomatu iznos u kunama automatski preračunava u drugu valutu odnosno euro, američki dolar ili švicarski franak.

Napominjući da su tu uslugu ponudili prvi u Hrvatskoj, iz Erste banke dodaju da je dostupna na svih 530 njihovih bankomata u Hrvatskoj, kao i da ju mogu koristiti samo stranci s Maestro, Cirrus i MasterCard karticama izdanim van Hrvatske i vezanim za euro, američki dolar i švicarski franak. Takva usluga podizanje gotovine na bankomatima čini jednostavnijim i transparentnije, jer korisnici odmah mogu vidjeti koliko iznos u kunama vrijedi u njihovoj nacionalnoj tj. valuti uz koju je vezana kartica/račun, dobivajući istodobno odmah i informaciju o tome za koliko će se teretiti njihov račun u originalnoj valuti.

Doprinos turizmu

Vjerujući da će usluga biti posebno zanimljiva u turističkoj sezoni, iz Erste banke dodaju kako je već početkom ove sezone bilo primjetno povećanje podizanja gotovine na bankomatima. U lipnju je na njihovim bankomatima bilo više od 1,2 milijuna transakcija, što je 5,4 posto više nego u istom mjesecu prošle godine. Volumen transakcija pritom je iznosio gotovo 900 milijuna kuna, što je 10,4 posto više nego u lipnju 2010. U prvih šest mjeseci ove godine na bankomatima Erste banke ostvareno je gotovo 6,5 milijuna transakcija u ukupnom iznosu od gotovo 4,5 milijarde kuna, što je za 5,1 posto više prema broju transakcija te 9 posto više prema ukupnom volumenu nego u prošlogodišnjih šest mjeseci. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox