Erste Plavi pokrenuo kampanju Tražimo dobrovoljce za veću mirovinu

Erste Plavi pokrenuo je kampanju Tražimo dobrovoljce za veću mirovinu koja će trajati od ponedjeljka 11. svibnja do četvrtka 11. lipnja i u kojoj će građanima ponuditi detaljne informacije o dobrovoljnoj mirovinskoj štednji, kako bi ih potaknuo na razmišljanje o prihodima u mirovini. Tijekom kampanje, u 10 gradova diljem Hrvatske bit će postavljeni info punktovi u poslovnicama Erste banke, na kojima će stručnjaci nuditi sve informacije i odgovarati na pitanja građana o dobrovoljnoj mirovinskoj štednji. Osim u poslovnicama Erste banke, edukativni materijali bit će dostupni i u prostorima partnera projekta, Istarske kreditne banke i Wüstenrot stambene štedionice. 

„Ovom kampanjom Erste Plavi želi olakšati građanima pristup dodatnim informacijama o dobrovoljnoj mirovinskoj štednji te ih potaknuti da o mirovini počnu razmišljati na vrijeme kako bi si, već uz mala mjesečna ulaganja od 100 do 500 kuna mjesečno, osigurali dodatne prihode. Dobrovoljna mirovinska štednja ima snažan i zasad nedovoljno iskorišten potencijal jer, već i s malim iznosima uplata građani mogu ostvariti pravo na državna poticajna sredstava koja iznose do 15% godišnje uplate, a prosječni godišnji prinosi naših dobrovoljnih fondova iznose gotovo 6% godišnje, što je zaista zavidan rezultat“, izjavila je Marta Meštrov, direktorica marketinga i prodaje Erste Plavog.

Svi građani koji tijekom trajanja kampanje sklope dobrovoljnu mirovinsku štednju, doprinijet će i radu udruge Naš život koja pruža pomoć starijima i nemoćnima na području Sisačko-moslavačke županije. Za svaku sklopljenu dobrovoljnu mirovinsku štednju, Erste Plavi donirat će 100 kuna za daljnji rad Udruge koja trenutno brine o dvjestotinjak štićenika kojima, uz druge usluge, osigurava podršku 24 sata dnevno.

Svi građani mogu postati članovi dobrovoljnog mirovinskog fonda, a mogu ju uplaćivati i treće osobe, poput roditelja ili poslodavaca, na račun člana fonda. Poslodavci koji svoje zaposlenike nagrađuju kroz dobrovoljnu mirovinsku štednju mogu ostvariti poreznu olakšicu do 6.000 kuna godišnje po zaposleniku. Najmanji iznos koji se može uplatiti iznosi 100 kuna mjesečno, a mirovina se može početi isplaćivati već s navršenih 50 godina, bez obzira na to je li član u radnom odnosu ili nije. Uz pomoć Kalkulatora dobrovoljne mirovinske štednje, građani mogu samostalno izračunati koliko će, nakon određenog broja godina, uštedjeti novaca. (PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox