Eurozona zahtjeva veći financijski nadzor Grčke

Nakon što je Grčka sa zakašnjenjem predala pisano jamstvo da će mjere štednje provoditi bez obzira na rezultate parlamentarnih izbora u travnju, Eurozona je tražila jači financijski nadzor Grčke, piše hrt.hr

Izjava njemačkog ministra financija Wolfganga Schäublea da Njemačka može pomoći Grčkoj, ali da neće siptati novac u rupu bez dna razljutila je grčkog predsjednika Karolosa Papouliasa. Nijemci su nakon svega što se dogodilo s Grčkom najavili oprez i jasno dali do znanja da mogu pomoći, ali da za to trebaju jasne odrednice u koje će se pomoć usmjeriti.

Grci se kockaju s vremenom. Ono što se od njih traži je jasno i ako to ne ispune, gotovo sam potpuno siguran da iz Europe novac za svoje spašavanje neće dobiti, rekao je Stefan Scharffetter, financijski stručnjak. U ponedjeljak će ministri financija eurozone nastaviti razgovarati o financijskoj pomoći Grčkoj, a sve upućuje na to da će Grčka doista morati provesti sve potrebne mjere ako želi primati pomoć od zemalja članica eurozone. (HT)

 

Izvor: www.hrt.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox