Evo koliko je državna uprava trošila u vremenima krize

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Izvješće državne revizije uvijek je zanimljivo štivo o trošenju novca u državnoj upravi i javnim poduzećima. Revizija je tako otkrila da su se u 2011., usred gospodarske krize, bivše uprave razmetale novcem i trošile kao pijani milijarderi. 
 

Nije se štedjelo u Hrvatskim šumama. Unatoč krizi, 2011. zaposleno je više od 100 radnika, a na plaće su potrošili 64 milijuna kuna više nego 2010. Svi iz direkcije vozili su se neograničeno u službenim automobilima, a isplaćene su i stimulacije svim radnicima, piše HRT

Hrvatske ceste d.o.o. izravno su ugovorile nabavu električne energije i plina ukupne vrijednosti 7,5 milijuna kuna na temelju ugovora iz prethodnih godina. Javna nabava muči i Jadroliniju. Nisu objavili natječaj za brod vrijedan 77 milijuna kuna. U Croatia Airlinesu postupak javne nabave nisu niti provodili. Izravnom su pogodbom dogovorili poslove vrijedne oko 13 milijuna kuna. 

Izvješće Državnog ureda za reviziju Saboru je dostavljeno prije tjedan dana. S obzirom na dosadašnja iskustva, na raspravu može čekati i više od pola godine. (HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox