Evo na što HAC troši 270.000 kn usred krize

Ovog vikenda u Trogiru će se održati “Cestarski susreti 2012”. Riječ je sportskim susretima zaposlenih u 30-ak hrvatskih tvrtki koje su poslovima vezane uz prometnice. Taj susret će porezne obveznike stajati 270.000 kuna, piše Jutarnji list.

Među sudionicima ovih sportskih susreta su i zaposlenici Hrvatskih auocesta, Hrvatskih cesta, Autoceste Rijeka – Zagreb te županijskih uprava za ceste. Troškove njihova trodnevnog druženja dijelom će platiti uprave tih tvrtki, odnosno porezni obveznici.

Riječ je o upravama tvrtki koje su već u velikim financijskim gubicima te najavljuju otpuštanja.

Na ta druženja osim djelatnika dolazi i velik broj direktora raznih sektora koji imaju dovoljno velike plaće da si sami plate troškove smještaja. Prema saznanjima Jutarnjeg lista, Uprava HAC-a je na sjednici 20. travnja odobrila isplatu 270.000 kuna za troškove smještaja, opreme i kotizaciju za 180 svojih zaposlenika.

Sredstva su isplaćena Nezavisnom cestarskom sindikatu koji zapravo organizira dolazak natjecatelja. Mijat Stanić, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata kazao nam je da Uprava HAC-a nema nikakvu obvezu izdvajanja sredstava za Cestarske susrete, nego je to čin dobre volje. Iako je HAC u ovom trenutku u teškoj financijskoj situaciji, Stanić ne vidi ništa loše u ovom potezu Uprave te on to shvaća kao „ulaganje u ljude“. (jh)

 

 

Izvor: www.jutarnji.hr
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox