Facebook "ubija" ostatak weba

Malo po malo Facebook počinje dominirati vremenom koje provodimo surfajući internetom i to na štetu drugih stranica, pokazala je analiza tvrtke za digitalne medije Wetpaint, piše portal net.hr.

Ako izuzmemo online video i potrošnju mobilnog interneta, web se smanjuje, kaže Ben Elowitz, direktor Wetpainta. Kada bi isključili Facebook od ostatka weba, minute korištenje weba smanjile bi se za gotovo 9 posto od ožujka 2010. do ožujka 2011. godine.

Elowitz smatra da ostali dio weba postaje „nevažan“ što prema njemu dokazuje da će se kompanije u budućnosti morati više posvetiti optimizaciji za Facebook, dok će se manje morati usmjeriti na SEO (Search Engine Optimisation). Društvene mreže bilježe konstantan rast, posebno Facebook, a sada je jasno da ova društvena mreža ne raste kao dodatak webu već se događa suprotno; Facebook „uzima“ vrijeme ostalima koji se bore za ostatak weba.

Smanjivanjem „starog“ weba, „novi“ web, odnosno društveno umrežavanje se širi što mijenja i ulogu kompanija na internetu koje od jednostavnih proizvođača sadržaja postaju umreženi digitalni partneri koji se obraćaju stvarnim ljudima, zaključuje Elowitz. (jk)

 

 

 

Izvor: www.net.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox