Facebook ulazi u Kongres

Facebook je odlučio ući u političke vode, te je Federalnom izbornom povjerenstvu predao svu potrebnu dokumentaciju za osnivanje Političkog akcijskog odbora nazvanog FB PAC, piše Jutarnji list.

FB PAC omogućit će zaposlenicima Facebooka da se i njihov glas čuje u političkim procesima i to kroz podršku kandidatima koji dijele naše ciljeve promocije stvarne vrijednosti inovacije u korist naše ekonomije te pri tome dati ljudima moć razmjenjivanja informacija kako bi svijet bio otvoreniji i povezaniji , izjavio je glasnogovornik FB PAC-a putem javnog e-maila.

Glavni cilj Zuckerbergova ulaska u politiku je lobiranje. Facebook je ove fiskalne godine na lobiranje već potrošio oko 550 tisuća dolara, što je značajan skok u usporedbi s 350 tisuća dolara 2010. godine.

Osim toga, Facebook je nedavno zaposlio nekoliko republikanskih savjetnika. Za Facebook to znači približavanje konzervativnoj Nacionalnoj federaciji neovisnih poduzetnika te američkoj Gospodarskoj komori.

U svrhu pojačavanja suradnje, Facebook je najavio kako će malim poduzetnicima ponuditi do 10 milijuna dolara u besplatnim reklamama na svojim stranicama. (jh)

 

 

 

Izvor: www.jutarnji.hr

 


 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox