Facebook uvodi besplatno telefoniranje

Foto: trutower.com

Nakon testiranja nove usluge u Kanadi, Facebook je svim korisnicima u SAD-u koji posjeduju iPhone omogućio jednu potpuno novu uslugu koja bi mogla jako zabrinuti teleoperatere.

Naime, svi korisnici u SAD-u koji posjeduju iPhone, preko Facebook Messenger aplikacije sada mogu međusobno telefonirati na taj način da troše samo podatkovni promet, a ne telefonske impulse. Facebook kaže kako se u osnovi radi o ekstenziji VoIP sustava u Messengeru koji je nedavno testiran u Kanadi, piše vidi.hr

Na žalost, za sada je nova usluga omogućena isključivo u SAD-u i to samo za iOS platformu, točnije preko Messenger aplikacije za iPhone. Korisnici mogu uputiti poziv svojim kontaktima s liste konverzacija ukoliko te osobe posjeduju Messenger za iOS, znači nije im dovoljna samo Facebook aplikacija. Poziv ide preko podatkovnih mreža ili WiFi-a umjesto telefonskih servisa teleoperatera.

Mada u prošlosti drugi VoIP servisi nisu ugrozili teleoperatere, sasvim je druga stvar kada to pokrene najveća društvena mreža na svijetu, čiji su mnogi korisnici 24 sata dnevno online. (HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox