Falkensteiner otvara novi hotel Premium kategorije

Na lokaciji nekadašnje dvorane „Dachstein-Tauern-Halle“ gradi se jedan od najodrživijih projekata za Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju 2013., ****S hotel čiji su glavni aduti „sport – spa – style“, a sve to tik uz žičaru.  

Grupa investitora koja gradi žičaru na planini Planai osnovala je društvo za izgradnju i upravljanje hotelima „Planai Hotel Errichtungs- und Betriebs Gesellschaft“, na čelu kojega se nalazi šef Planai hotela Ernst Trummer. Kao investitor u projektu sudjeluje i građevinska tvrtka Granit iz Graza, vlasnici Hohenhaustenne u Schladmingu (Hermann Egger, Sepp Egger i Christian Steiner), kao i Falkensteiner Michaeler Tourism Group.  Novi hotel smješten je na strateški izvrsnom mjestu, te graniči s novim kongresnim centrom „Schladming Congress“ otvorenim u studenome 2011. godine.

Optimalan pogled

Arhitekt Sepp Hohensinn iz Graza projektirao je kompaktnu građevinu „Y“ oblika, kako bi u središtu pozornosti bio optimalan pogled u svim smjerovima. Površina katova je 12.000m2, što je otprilike jednako površini 2 nogometna igrališta, dok je veličina soba između 30m2 i 55m2. Ukupno je raspoloživo 130 soba.                           

Kako bi opravdao moto „sport – spa – style“ arhitekt interijera Arkan Zeytinoglu fokusirao se na alpski lifestyle, pa prevladavaju materijali kao što su loden i drvo. Hotel će sa svojom opremom biti nezamijenjiv. Velika se vrijednost daje regionalnosti - kako u stilu izražavanja motiva, tako i u samom prostoru.

Vremenski plan

Od rušenja dvorane Dachstein-Tauernhalle do planiranog „soft-openinga“ pred sam Božić, tek je nešto manje od devet mjeseci. Unatoč tome vrlo kratkom vremenskom okviru hotel će još prije Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju, početkom veljače 2013., biti u punom pogonu. (PS/JK)

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox