Fantomski radnik: Nije dolazio na posao, no HAC ga svejedno plaćao

UpravaHrvatskih autocesta podnijela je kaznenu prijavu protiv šest bivših direktora i zaposlenika zbog slučaja Josipa Pocrnića, koji je četiri godine primao plaću i koristio službene automobile HAC-a, a nije dolazio na posao.

HAC-u je time naneseno 540,499 kuna materijalne štete koliko su iznosili bruto dohodak i naknade isplaćene Pocrniću od ožujka 2006. do ožujka 2010. godine, saznaje Večernji list.  U prijavi se navodi da je tadašnji savjetnik uprave HAC-a za sigurnost Svemir Vrsaljko obavijestio nadležne direktore da je Pocrnić 15. ožujka 2006. počeo raditi na poslovima sigurnosti pa je za te potrebe zatražio za njega i službeni automobil.

Uprava HAC-a nikad nije donijela formalnu odluku o tom premještaju Pocrnića, a radno mjesto koje bi obuhvaćalo poslove sigurnosti nikad nije postojalo u sistematizaciji radnih mjesta HAC-a. 

Naime, unutarnja kontrola HAC-a utvrdila je da je Pocrnić 2006. godine zaposlen na mjestu vozača u Tehničkoj jedinici održavanja Brinje, ali da se nije nikad pojavio na tome radnome mjestu.

Također, utvrđeno je da Pocrnić nikad nije evidentirao svoje prijave i odjave u sustavu evidencije radnog vremena, da je neovlašteno koristio službena vozila, prvo mazdu pa zatim dva golfa, i uzimao mjesečnu naknadu za prijevoz na koju nije imao pravo. (jk)

 

 

 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox