Filić: Inspekcija rada došla u "Večernji list" tek nakon 10 dana od službenog zahtjeva

Deset dana nakon početka štrajka u "Večernji list" je ušla inspekcija rada koju je već na početku štrajka zvala "Večernjakova" podružnica Sindikata novinara Hrvatske, doznaje se od predsjednika štrajkaškog odbora Antona Filića.

Inspektori rada napokon su došli u 'Večernji list', i to tek deset dana nakon našega službenog zahtjeva i opetovanih javnih poziva da dođu u nadzor - izjavio je za Hinu poslijepodne Filić, ujedno predsjednik "Večernjakove" podružnice SNH. Po njegovim riječima, inspektori su razgovarali s kolegama koje su zatekli u redakciji, a koji ne štrajkaju. O rezultatima nadzora zasad ne znamo ništa, no nadamo se da će se utvrditi - tko to puni 'Večernjak' tekstovima dok većina stalno zaposlenih novinara štrajka, i kakav je status tih kolega - rekao je Filić.

Možda je prometna gužva u Zagrebu razlogom desetodnevnom kašnjenju?

On je danas na konferenciji za novinare kritizirao inspekciju rada jer se deset dana nije odazvala njihovu pozivu. Predstavnici štrajkaša proteklih su dana na to nekoliko puta upozoravali i državne čelnike, predsjednika Republike i premijerku. Filić je rekao kako se štrajk nastavlja, ali i da je sindikat otvoren i spreman za razgovore s upravom koju optužuje za raskid kolektivnog ugovora i pokušaj smanjenja materijalnih prava. (Hina/mš)

 

Foto:  Antonio Bronic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox