Fiolić zbog afere Planinska ostaje bez kuća i mesnice

Najpoznatiji hrvatski mesar Stjepan Fiolić državi će morati namiriti najveći dio štete nastale u aferi Planinska zbog čega će ostati bez cjelokupne obiteljske ušteđevine i mesnica.

Prema optužnici Sanader je izvukao najviše novca iz udvostručavanja vrijednosti zgrade u zagrebačkoj Planinskoj ulici – čak 17,3 milijuna kuna (dok su Fiolićeva poduzeća dobila po 2,09 milijuna kuna, koliko je otišlo na račun Mesnica Fiolić, te 5,7 milijuna kuna koje je uzeo Centar za reprodukciju u stočarstvu Hrvatske), štetu državi u najvećoj će mjeri ipak podmiriti Fiolić, piše Večernji list.

Županijski sud u Zagrebu je na zahtjev USKOK-a već blokirao imovinu Mesnica Fiolić koja je procijenjena na više od 20 milijuna kuna, a traži se blokada i ostalih materijalnih dobara, kako Fiolićevih tako i ostalih optuženih.

Sanader će u ovom slučaju proći najbolje jer je njemu sva imovina ionako već blokirana zbog oduzimanja nezakonito stečene imovinske koristi opisane u prethodne četiri optužnice, a u ovom slučaju država praktički nema od čega namirivati štetu.

Gubitak imovine mogao bi zadesiti i bivšeg ministra poljoprivrede Petra Čobankovića. Iako sva imovina formalno ne glasi na njega, to ipak ne znači da će se spasiti blokade. Sud još uvijek radi na USKOK-ovim zahtjevima za zamrzavanje imovine optuženika kako bi se državi osigurala odšteta.  (jk)

 

 

 

Foto: PIXSELL

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox