FlixBus danas slavi 5. godina poslovanja u Hrvatskoj

FlixBus, sinonim za putovanja autobusima, danas slavi punih 5 godina od kako su prvi zeleni autobusi ušli u Hrvatsku i promijenili način putovanja za milijune putnika, čak više od 3 milijuna putnika u Hrvatskoj. Unatoč naglom zaustavljanju cjelokupnog gospodarstva u 2020. godini, FlixBus je zahvaljujući svojem inovativnom poslovnom modelu te prvom takvom modelu poslovanja unutar autobusne industrije, uspio održati aktivnim dio mreže linija za osnovno kretanje stanovništva, dok se ove sezone vraća u gotovo istom obimu kao rekordne 2019. godine.

Dolaskom FlixBusa na tržište autobusna se industrija prilagodila potrebama modernog putnika te ponudila visoku razinu usluge tijekom putovanja. Zahvaljujući zelenim autobusima zadovoljene su osnovne potrebe putnika poput stalnog pristupa besplatnom Internetu, dostupnim utičnicama, jednostavne kupovine karata putem aplikacije, bez stajanja u redovima te bez nepotrebnog printanja karata. FlixBus je zahvaljujući svom poslovnom modelu povezao tada mnogobrojne destinacije i europske države u jednu globalnu mrežu, integrirao vlakove i uslugu prijevoza ˝od vrata do vrata˝ čime je putniku osigurao sigurnost i jednostavnost putovanja od početne do krajnje destinacije.

Kada smo u lipnju te 2016. godine ušli na tržište zaista je to bio jedan oblik revolucije u autobusnoj industriji. Ono što je danas više nezamislivo kada putnik razmišlja o putovanju autobusom, prije samo pet godina nije postojalo. Primjerice kupovanje karte preko mobilne aplikacije i ulazak u autobus uz QR kod tada nije postojalo u industriji, a već odavno je bilo prihvaćeno prilikom kupovanja zrakoplovnih karata ili smještaja bilo gdje u svijetu. FlixBus je to omogućio upravo i putnicima koji putuju autobusima – revoluciju,˝ - izjavio je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.  

FlixBus je početkom sezone pokrenuo većinu međunarodnih linija na kojima je prometovao 2019. godine te nastavlja povezivati Hrvatsku i dalje. Tako će tijekom lipnja i srpnja povezati Hrvatsku s 50 destinacija u osam država, koje su ujedno i ključna emitivna tržišta za Hrvatsku – Njemačka, Slovenija, Poljska, Austrija, Italija, Češka, Mađarska i Srbija. (PS/Sm)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox