FlixBus i Croatia Bus u partnerstvu

FlixBus kao jedan od najvećih europskih prijevoznika putnika autobusom najavio je suradnju s novim regionalnim partnerom Croatia Busom, tvrtkom koja je prisutna na hrvatskoj autobusnoj sceni gotovo 30 godina. Kako se FlixBus poslovni model temelji na suradnji s regionalnima autobusnim partnerima uz dodatno digitalno unapređenje i kvalitetu putovanja, daljnje suradnje s partnerima logičan su nastavak dosadašnjeg uspješnog poslovanja.

„Partnerstvom s Croatia Busom iza kojeg stoji dugogodišnje iskustvo u prijevozu putnika ne samo u Hrvatskoj već i zemljama kao što su BIH, Srbija, Austrija i Njemačka napravili smo značajan korak u boljem pozicioniranju autobusnog prijevoza kako u Hrvatskoj tako i prema državama regije i  Europe. Samo konstantnim razvojem našeg postojećeg modela te njegovim unapređivanjem novim suradnjama, možemo očuvati stabilnost i ponuditi efikasna rješenja na predstojeće izazove pred nama. Ovom suradnjom, uz tehnološku podlogu FlixBusa, uvedene su  nove destinacije u FlixBus mrežu linija, a snažnim povećanjem broja polazaka omogućili smo našim putnicima veći izbor te jednostavno planiranje putovanja u skladu s potrebama modernog putnika. Tu posebno ističem povezivanje krajnjeg juga Hrvatske s Bečom koji je izvrsno umrežen s ostalim visoko frekventnim čvorištima FlixBusa u Europi, a s poboljšanjem epidemiološke situacije radujemo se direktnom povezivanju Zagreba sa Sarajevom i Banja Lukom.“ – izjavio je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.

Hrvatski prijevoznici prepoznali su budućnost i održivost FlixBus poslovnog modela te je upravo povjerenje, sposobnost prilagodbe i želja za investiranjem jedan od ključnih faktora u daljnjem razvoju poslovanja FlixBusa u Hrvatskoj.

„Croatia Bus svojim prisustvom na tržištu autobusnog prijevoza putnika već decenijama uživa ugled poduzeća s jednom od najrazgranatijih autobusnih mreža u Europi kojemu je cilj poboljšati kvalitetu i modernizirati svoje autobusne linije. Upravo zato, ovo partnerstvo, čini nas zajedno s FlixBusom najjačom autobusnom mrežom u Europi.

I Croatia Bus i FlixBus, a i naši putnici, ovom suradnjom su na dobitku – naše poduzeće, uz već postojeće linije koje spajaju Regiju i Europu, dobiva digitalno unaprjeđenje i poboljšanje kvalitete svojih linija te nova prodajna mjesta, dok FlixBus u partnerstvu s nama svojim putnicima može ponuditi nove destinacije koje im prije ovog partnerstva nisu bile dostupne.

Kao hrvatski autobusni gigant u partnerstvu s FlixBusom kroz digitalno unaprjeđenje, poboljšanje kvalitete voznog parka možemo garantirati svojim putnicima sigurnost, udobnost i povjerenje.“ – izjavila je Marta Zelenika, direktorica Croatia Busa.

Poznato je da je FlixBus čim su za to stvoreni sigurnosni uvjeti u  svibnju krenuo s ponovnom uspostavom autobusnih linija unutar Hrvatske, da bi u lipnju započeo s oporavkom svoje zelene mreže diljem Europe i svijeta, što je rezultiralo ponovnim povezivanjem Hrvatske s brojnim europskim destinacijama.

Najnovijim udruživanjem FlixBusa i Croatia Busa, putnici će profitirati od kvalitetnijeg voznog parka, podizanja standarda kvalitete, ali i uvođenja novih destinacija koje do sada nisu bile dostupne putnicima u FlixBus mreži. To se uz Zagreb posebno odnosi na gradove južne Dalmacije poput Splita i Dubrovnika koji frekventnijom povezanošću postaju lakše dostupni. Treba posebno istaknuti grad Dubrovnik koji se direktno većim brojem polazaka povezuje s ostatkom Europe, a i Beč je već sada, upravo zahvaljujući partnerstvu, zelenim autobusima povezan nekoliko puta dnevno sa Zagrebom direktno, a time i s mnogobrojnim destinacijama uz presjedanje u jednom od najvećih FlixBus čvorišta u ovom dijelu Europe. Otvorena su i nova prodajna mjesta  primjerice u blizini splitskog kolodvora te je domaćim putnicima i turistima FlixBus sada još dostupniji. Osim na tržište u Hrvatskoj, ova suradnja će se pozitivno odraziti i na CEE South regiju ostvarivanjem bolje povezanosti s destinacijama u Bosni i Hercegovini te Srbiji.

Sve dostupne destinacije, polasci i cijene mogu se provjeriti putem FlixBus web stranice ili aplikacije. Kako bi se smanjio nepotreban fizički kontakt te izbjegli dugački redovi, putnike se potiče da već kod kupovine svojih karata razmišljaju o svojoj sigurnosti koristeći online način kupovanja karata putem besplatne mobilne aplikacije ili web stranice. Prije samog putovanja radi svoje kao i sigurnosti ostalih putnika potrebno je provjeriti Mjere preventivne zaštite. Uz obvezu nošenja maski tijekom ukrcaja i vožnje, posebna pozornost usmjerena je na pojačanu prevenciju, higijenu te dezinfekciju autobusnog prostora za putnike i vozače.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox