FlixBus jača poziciju na francuskom tržištu ali i na europskoj razini: početak procesa preuzimanja međugradskih linija Transdev Grupe u Francuskoj

Međunarodni prijevoznici FlixBus i Transdev Group ulaze u ekskluzivne pregovore o preuzimanju međugradskih autobusnih linija koje prometuju pod imenom Eurolines i Isilines. Time će FlixBus ojačati svoju poziciju u Francuskoj te proširiti mrežu FlixBus autobusnih linija diljem Europe.


˝Ova akvizicija ojačat će našu poziciju na francuskom tržištu te nam omogućiti daljnje širenje tržištem integriranjem Eurolines i Isilines međugradskih autobusnih linija. S ovom integracijom Flixbus će moći ponuditi još potpuniju mrežu linija. Cilj nam je postati prvi izbor putnika diljem Europe. ˝ - izjavio je Jochen Engert, osnivač i CEO FlixBusa.

Eurolines međugradske linije posluju u Francuskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Češkoj i Španjolskoj s mrežom svojih linija kroz 25 europskih zemalja. Isilines brend je pak zadužen za poslovanje unutar Francuske. Ovim potezom, FlixBus će ojačati svoju poziciju na tržištu, te putnicima omogućiti potpuniju mrežu linija te još jednostavnije putovanje diljem Europe.

˝Odluka da uđemo u ekskluzivne pregovore s FlixBusom po pitanju preuzimanja Eurolines međugradskih linija u skladu je s Transdev Group strateškim planom. Na ovaj način ćemo usmjeriti naše resurse na naš primarni posao, odnosno javni prijevoz i B2B usluge transporta. Uz optimalne troškove, tehnološke i digitalne inovacije, značajno ćemo utjecati na iskustvo korisnika.˝ - izjavio je Thierry Mallet, CEO za Transdev Group.

Prije konačne integracije jedan od ključnih ciljeva za obje strane jest konzultirati se s radničkim vijećima tijekom preuzimanja.

Integriranje mreže linija u cilju pripreme poslovanja za nadolazeće godine

Kroz posljednjih 6 godina, FlixBus je revolucionarizirao način na koji se putuje. Kroz potpuno digitaliziranu uslugu kupovine karata, praćenje  autobusa GPS-om, više prostora između sjedala, besplatan Wi-Fi, putovanja autobusom nisu nikada bila primamljivija alternativa automobilu, vlaku ili zrakoplovu.

˝Izuzetno poštujemo što je Transdev izgradio u posljednjih 20 godina s Eurolinesom. S inovativnim razmišljanjem kojeg donosi FlixBus, spremni smo i za sljedećih 20 godina. Spajanjem naših usluga, moći ćemo ponuditi putnicima potpunu uslugu i praktičnije mogućnosti putovanja.˝ - dodao je Engert.

U 2018. godini FlixBus je preveo 45 milijuna putnika diljem Europe i SAD-a. Kao kombinacija tehnološkog start-upa, komercijalne platforme i prijevozničke kompanije, FlixBus je osnovao mrežu linija koja se proteže kroz 29 država. Ove godine u planu je uslugu proširiti na Rusiju te značajno proširiti mrežu linija u SAD-u.

˝U jednu ruku značajno radimo na širenju mreže linija na nova tržišta, dok u drugu i dalje radimo na jačanju u našim primarnim europskim zemljama. Eurolines akvizicija će ojačati našu mrežu te upotpuniti organski rast na ključnim europskim tržištima.˝ - zaključio je Engert.  

(SŠ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox