FlixBus zelenoj mreži autobusnih linija diljem svijeta pridružuje se najstariji turski autobusni prijevoznik Kamil Koç

Nakon što je prije mjesec dana FlixBus, lider u prijevozu putnika autobusom diljem Europe, krenuo s prvim zelenim linijama iz Srbije, odnosno Beograda te najavio nove globalne investitore, u mrežu priključuje i Tursku.


FlixBus je tako postigao dogovor s Actera Grupom, odnosno s turskim najjačim i najpoznatijim autobusnim prijevoznikom Kamil Koç koji prometuje u 61 gradu diljem Turske te je samo u 2018. godini preveo više od 20 milijuna putnika. Ovaj najstariji i prvi autobusni prijevoznik u Turskoj tako će se akvizicijom te postepenom integracijom pridružiti FlixBus mreži autobusnih linija koja već sada povezuje više od 2000 destinacija u 28 europskih zemalja i u SAD-u. Konačan dogovor stupa na snagu nakon odobrenja nadležnih tijela te se finalizacija očekuje u narednim tjednima.

Tehnologija i start-up duh susreću se sa stoljećem tradicionalnog iskustva

˝S velikim zadovoljstvom pozdravljamo Kamil Koç u našu obitelj te početak nove ere autobusnog prijevoza u Turskoj. Naša je vizija ponuditi zelenu i pametnu mobilnost za sve i iznimno nam je drago što upravo zahvaljujući Kamil Koçu možemo širiti naš inovativni duh, pametnu uslugu te visoke standarde sigurnosti i kvalitete autobusnim putnicima u Turskoj te u konačnici ponuditi naše znanje i iskustvo na terenu.˝ - izjavio je Jochen Engert, CEO i jedan od osnivača FlixBusa, ˝Nakon procjene poslovanja raditi ćemo na širenju postojeće mreže linija i optimizaciji polazaka ovisno o potražnji. Koristiti ćemo sve raspoložive podatke i algoritmove kako bi poboljšali iskustvo putnika prilikom putovanja. S našom tehnološkom platformom i drugim inovacijama, putnici u Turskoj će profitirati od visokih standarda usluge te potpunije i pristupačnije usluge putovanja.˝ - zaključio je Engert.

Nedavno pristigla investicijska sredstva za daljnji razvoj proizvoda

FlixMobility grupa, globalna mobilna platforma FlixBusa i FlixTraina, nedavno je najavila nova ulaganja uz investicijske partnere TCV, Premira, BlacRock, Baillie Gifford, Luxor and Odyssey 44. U međuvremenu već postojeći investitor HV Holtzbrinck Ventures pridružio se s dodatnim investicijama, osiguravši tako i već postojeće lokalno iskustvo i znanje za daljnji razvoj poslovanja.

Nova investicijska sredstva koristiti će se za daljnju snažnu ekspanziju kao i za nove FlixMobility usluge. Najznačajnije investicije usmjerit će se na pozicioniranje FlixBusa na američkom tržištu, odnosno u SAD-u, ali i na nova otvaranja tržišta u Južnoj Americi te Aziji u 2020. godini. Što se tiče FlixTrain brenda, investicije će osigurati ekspanziju u Francuskoj i Švedskoj kada se liberalizira željeznički prijevoz u EU sljedeće godine, kao i jačanje FlixTrain brenda unutar Njemačke koji već sada ima nekoliko postojećih linija. Nadalje, od proljeća 2020. godine investirat će se u lansiranje novog brenda FlixCar, platformu za dijeljene vožnje koje će upotpuniti FlixBus i FlixTrain mrežu linija.

Od njemačkog start-upa do svjetski vodećeg igrača

Uvođenjem revolucionarnih promjena u prijevozu putnika autobusom na međunarodnim linijama od 2013. godine, FlixMobility je postao pristupačan i poželjan izbor putovanja za više od 45 milijuna putnika koji su koristili FlixBus i FlixTrain samo u 2018. godini, kroz 350.000 dnevnih veza u više od 2.000 destinacija. FlixMobility je neosporno lider na europskom tržištu koji je širenjem na američko tržište (SAD) zaokružio svoju uslugu na ukupno 29 zemalja.

FlixTrain je lansiran u 2018. godini u Njemačkoj, a u 2019. godini aplicirao za širenje željezničkog poslovanja u Švedskoj i Francuskoj kako bi se pripremio za širenje željezničke mreže u nadolazećoj liberalizaciji tržišta sljedeće godine.

Otprilike 1.300 zaposlenih upravlja FlixBusom i FlixTrainom u 19 ureda u 17 zemalja. Zapošljavanjem lokalnih stručnjaka unutar pojedinih FlixBus tržišta, kompanija je u mogućnosti neprekidno se prilagođavati tržištu, ali i potrebama i navikama putnika. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox