FlixMobility kupio Greyhound

Globalni pružatelj mobilnosti, FlixMobility grupa kojoj pripadaju brendovi FlixBus i FlixTrain, objavljuju kupovinu Greyhound Lines, Inc. (˝Greyhound˝), najveće međunarodne autobusne kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama, od FirstGroup plc. Ova kupovina obilježava važan sljedeći korak u nastojanju FlixMobility grupe da pruži jednostavna, pristupačna i ekološki prihvatljiva putovanja za putnike diljem svijeta.

FlixBus globalna mreža autobusnih linija obuhvaća više od 2.500 destinacija u 36 zemalja izvan SAD-a s 400.000 dnevnih veza. Greyhound trenutno povezuje gotovo 2.400 destinacija diljem Sjeverne Amerike kojeg koristi gotovo 16 milijuna putnika svake godine.

Međunarodni autobusi su ključni za revoluciju održive mobilnosti diljem svijeta upravo zahvaljujući izvrsnoj ekološkoj učinkovitosti u smislu otpuštanja emisije CO2. Nedavni krug financiranja FlixMobility grupe osigurao je značajno približavanje svojoj viziji provođenja zelenih i pristupačnih putovanja dostupnih svima.

Putnici diljem Sjeverne Amerike sve više traže pristupačna, udobna, pametna i održiva rješenja za mobilnošću. Primamljiva ponuda će zasigurno privući značajan broj putnika s privatnih automobila na međugradske autobuse. FlixBus i Greyhound će zajedno doskočiti ovoj potražnji. Kako se naše poslovanje nastavlja oporavljati od posljedica pandemije, s našim inovativnim pristupom i fokusom na putnika, ponovit ćemo uspjeh koji smo postigli već u 37 zemalja,˝ izjavio je André Schwämmlein, osnivač i glavni izvršni direktor FlixMobility grupe.

Neprestano širenje naše mreže autobusnih linija kroz partnerstva i akvizicije oduvijek je bilo integrirani dio naše strategije u stvaranju globalne prisutnosti. Akvizicija Greyhounda je ogroman korak prema naprijed i značajno jačanje FlixBus pozicije u SAD-u. FlixBus i Greyhound timovi dijele zajedničku viziju kako bi osigurali dostupnu pametnu, pristupačnu i održivu mobilnost za sve,˝ - izjavio je Jochen Engert, osnivač i glavni izvršni direktor FlixMobility grupe.

Prodaja Greyhounda FlixMobility grupi dio je naše strategije u racionalizaciji portfelja kako bismo FirstGroup preusmjerili na svoje vodeće tvrtke u javnom prijevozu u Velikoj Britaniji. Snaga Greyhounda predstavljaju njegovi ljudi i želja mi je zahvaliti im za nepokolebljivu predanost putnicima i zajednicama. Kao dio FlixMobility grupe, siguran sam da će Greyhound biti pozicioniran u smjeru rasta i razvoja svoje ikonske usluge u godinama koje dolaze,˝ - izjavio je David Martin, Izvršni predsjednik FirstGroup plc.

(ps/sm)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox