Floraart opravdao očekivanja

Na zagrebačkom jezeru Bundeku sinoć je zatvorena 46. međunarodna vrta izložba "Floraart", koju je u pet dana održavanja razgledalo oko 200.000 posjetitelja. Izložbu je organizirao Zrinjevac, podružnica Zagrebačkog holdinga.

 

Voditelj Zrinjevca Igor Toljan, izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim "Floraart"-om i istaknuo kako je opravdao očekivanja. Rekao je da su izložbu posjetili i hodočasnici koji su bili na Hipodromu na misi koju je tamo danas služio papa Benedikt XVI.
Procijenio je da je "Floraart" i ove godine, kao i lani, posjetilo oko 200.000 ljudi, ali da se to točno ne može reći jer je, rekao je, ulaz na izložbu bio besplatan.

Toljan je istaknuo da se ta izložba afirmirala kao najveća i nezaobilazna priredba u ovom dijelu Europe. Ove se godine održala 46. put, a 20. put pod imenom "Floraart", dok ju je Bundek "udomio" šesti put. "Floraart" je postao zaštitni znak Zagreba te na najljepši način nosi poruku njegove prirodne i kulturne baštine, ocijenio je.

Na više od 30 hektara otvorena i više od dvije tisuće četvornih metara zatvorena prostora predstavilo se 149 domaćih i 11 stranih izlagača iz šest zemalja - Austrije, Francuske, Italije, Mađarske, Njemačke i SAD-a. Posjetitelji su imali priliku vidjeti ukrasno bilje, rezano cvijeće, opremu za uređenje vrtova i dječjih igrališta, cvjećarski pribor i alate, sredstva prihrane i zaštite bilja i sličnog.

Na "Floraartu" se održalo tradicionalno natjecanje "Hrvatski KUP florista" i međunarodno natjecanje srednjih poljoprivrednih škola. Bio je održan i Savski sajam u okviru hrvatskog projekta "Lijepa naša Sava", a održana su i stručna predavanja, prezentacije, kreativne radionice, predstave za djecu... (Hina/MJ)

 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

 


 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox