FOTO: K plus republika pred Ustavnim sudom

Aktivisti Građanske akcije posjetili su Ustavni sud povodom čega su rekli: Očekivali smo da će nam servirati vrući čaj na jednom od stolova od ebanovine, da bi na kraju sve ponovo bilo 'samo' nadmudrivanje s policijom i legitimiranje. Dakle, ništa novo.

Na posjet Ustavnom sudu potaklo ih je „postavljanje novog hrvatskog pravosudnog rekorda u brzini odgovaranja i pogodovanja krupnom kapitalu“ te su zbog toga došli reći što mislite o tome.

Dalje objašnjavaju:  Kad se na odgovor Ustavnog suda ceka godinama, to je normalno. Kad se odluke Ustavnog suda ne provode i to je normalno. Kad Ustavni sud odlucuje o ustavnosti valutne klauzule u bankama godinama i to je naravno normalno.
Ali kad na Ustavni sud generator nelikvidnosti posalje svoj predmet u kojem zeli legalizirati pljacku ''Belja'' i Ustavni sud brze-bolje odgovori u mjesec dana, to je NENORMALNO! I upravo to smo im dosli i reci. Vi niste normalni!
 Sada ocekujemo da se pravosudje pocne nabacivati starom hrvatskom postapalicom ''pravosudje radi svoj posao nezavisno i neovisno'', bla, bla, bla. Da ovaj novi hrvatski pravosudni rekord ne prodje ne zabiljezen, pobrinuli su se nasi aktivisti. Akcija je bila jednostavna: preimenovati Ustavni sud Republike Hrvatske u ono sto on jest: Ustavni sud K plus Republike. Da se slucajno ta institucija ne bi krivo nazivala.
Iako smo ocekivali barem neku reakciju od ove ''uvazene'' institucije, iste nije bilo jer valjda niti oni sami nemaju nista protiv da ih se naziva pravim imenom. Osim sto su nam ponovo natovarili policiju na vrat. Ali drugo nismo niti ocekivali, zaključuje se u priopćenju.

 

 

 

Izvor/foto: Građanska akcija

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox