FOTO/VIDEO: Poslovni savjetnik dodijelio godišnje nagrade „NajTajnica.hr“ za 2016. godinu

photos by Pixsell

Najbolje hrvatske tajnice za 2016. godinu dolaze iz Narodnih novina, Optime telekoma i Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Časopis Poslovni savjetnik osmu godinu za redom organizirao je tradicionalnu nacionalnu konferenciju poslovnih tajnika/ica, voditelja/ica ureda i administrativnih djelatnika koja se ove godine održala u zagrebačkom kongresnom centru Antunović. U sklopu edukativne konferencije dodijeljene su i godišnje nagrade „NajTajnica.hr“ za 2016. godinu. Nagrada se dodijelila u tri jednako vrijedne kategorije: za male i srednje tvrtke, za velike tvrtke te za javne institucije. Manifestaciju je posjetilo stotinjak sudionika iz cijele Hrvatske, a nagrađene tajnice svojim dolaskom podržali su i njihovi direktori te kolege.

 Proglašeni laureati izbora „NajTajnica.hr“ 2016. godine su u kategoriji malih i srednjih tvrtki Slađana Prole Pozderac iz tvrtke OT - Optima telekom d.d., u kategoriji velikih tvrtki Nada Kokša iz tvrtke Narodne novine d.d., te u kategoriji javnih institucija Lidija Miler iz Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.


Časopis Poslovni savjetnik godinama radi na afirmaciji tajničke struke te dodatnoj edukaciji svih administrativnih djelatnika. Tajnički poslovi često puta nedovoljno su cijenjeni te stigmatizirani kako se radi isključivo i samo o ženskom poslu. To je zaista nepotrebno jer su tajnički poslovi vrlo važni, složeni i zahtijevaju visok stupanj obrazovanja te znanje i po nekoliko stranih jezika. Tajnici, odnosno tajnice, možda ne vode ključne pregovore no imaju bitnu ulogu u pregovaračkom timu i mogu utjecati na donošenje konačnih odluka svojih šefova, odnosno šefica, stoga se i često puta nazivaju produženim rukama menadžera. Ovogodišnji laureati nagrade NajTajnica.hr rekli su nam kako su izuzetno sretne osobe jer rade posao kojeg vole, stalno se educiraju, govore strane jezike, ljubazni su, susretljivi, imaju izražene komunikacijske vještine, poštuju rokove, ažurno rješavaju probleme i ne idu kući dok ne završe sve što treba.

Rezultati istraživanja-Tajnik/ica on/a bez koje/g se ne može
 

Ima li vaša tvrtka/institucija tajnika/icu?
Da 79%
Ne 19 %
Ne znam 2%  

Koje poslove tajnik/ica vaše tvrtke/institucije obavlja (mogućnost više odgovora)
Dogovara sastanke, dočekuje stranke, sastavlja dnevni plan, ispunjava Excel tablice 84% Kuha kavu, nosi novine, razvrstava poštu, javlja se na telefone 69%
Računovodstvene poslove (naplata potraživanja, plaćanje faktura, isplata plaća…) 20% Organizira evente, uređuje naše profile na društvenim mrežama 20%
Nešto drugo 17%
Ne znam 2%

Koje glavne osobine tajnik/ica mora imati? (mogućnost više odgovora)
Snalažljivost 87%
Brzina i profesionalnost 85%
Ljubaznost 83%
Znanje stranih jezika i tehničkih aspekata posla 64%
Empatija 16%
Nešto drugo 1%  

Idealna tajnica/ik prema mišljenju hrvatskih poslovnjaka dogovara sastanke, dočekuje stranke, sastavlja dnevni plan, snalažljiv/a je, brz/a, profesionalna i ljubazna te se služi barem jednim stranim jezikom, uz OSMJEH na licu.

Izjave laureatkinja:
„Ova nagrada u prvom redu predstavlja mi čast i zadovoljstvo, motivaciju za daljnji rad te objektivnu potvrdu da uspješno i profesionalno radim tajnički posao.“, izjavila je Nada Kokša iz Narodnih Novina d.d., dobitnica nagrade u kategoriji velikih tvrtki
Film: https://www.youtube.com/watch?v=5uRAErAo26k


„Meni je ova nagrada potvrda da ustrajan i zauzet rad uvijek donose plod te istovremeno obveza i izazov da još marnijim i kreativnijim pristupom poslu opravdam ukazano mi povjerenje.“, kaže Lidija Miler dobitnica u kategoriji javnih institucija s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Film: https://www.youtube.com/watch?v=SbzB62SWC6A


„Ova nagrada predstavlja potvrdu moje predanosti poslu koji obavljam i truda koji ulažem u njega, ali prvenstveno veliko priznanje koje mi budi želju, daje poticaj, ali i nameće obvezu: „budi još bolja“, što je ujedno i izazov za mene.“, riječi su Slađane Prole Pozderac, dobitnike u kategoriji malih i srednjih tvrtki iz kompanije OT – Optima telekom d.d.
Film: https://www.youtube.com/watch?v=O7Ezqo4noWU


Posjetitelje su i ove godine dočekala korisna i zanimljiva predavanja, od kojih izdvajamo predavanja Sanje Gomuzak, Davora Bilmana, Ive Maksimović, Irene Jurjević, Asje Lajtman i Ane Šimunović. Voditeljske uloge ove godine prihvatio se poznati fitness trener i promicatelj zdravog načina života Mario Valentić. Tako su sudionici imali priliku naučiti kakav dojam ostavljaju u očima drugih, kako pročitati šefa, pozitivno reagirati u napetim situacijama, kako naučiti optimizam u poslu te brzo i efikasno donijeti ispravnu odluku, kako povećati osobni i poslovni utjecaj. Naravno da im je voditelj programa Mario Valentić pružio razgibavanje uz svoj Healty FIT program.
 

O izboru-Kako smo odabrali laureate „NajTajnica.hr“ 2016.
U suradnji s tvrtkom za mystery shopping Heraklea d.o.o. proveo se mystery calling - tajni kupci zvali su tvrtke, slali elektronske poruke tajnicam/tajnicima te im postavili razna pitanja tražeći informacije vezane uz njihovu tvrtku i poslovanje, a sve u svrhu pronalaska najbolje tajnice/ika 2015. godine. Cilj svega bio je utvrditi koliko su tajnice/ici ljubazne/i i snalažljive/i te imaju li potencijala za unapređenje svojih sposobnosti i na kojim područjima.
Istraživanje se provodilo kroz dva tjedna nakon čega smo obradom podataka došli do najboljih rezultata te ih sa zadovoljstvom predali organizatorima ove zaista vrijedne konferencije. Mjerenje se odnosi na osnovne segmente kvalitete usluge poput l jubaznog pozdrava, brzine odgovora, načina na koji se piše poslovni e mail i slično, a koji u današnjem poslovanju nikao ne bi smjeli izostati.

Zahvaljujemo sponzorima i medijima koji su pratili ovu manifestaciju.

 

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox