Francuska: Nastavljaju se prosvjedi; goriva u Roissyju ima za par dana

Francuska se u subotu priprema za još jedan dan prosvjeda protiv mirovinske reforme, francuske rafinerije nastavljaju štrajk zbog kojega pariška zračna luka Roissy, kako je priopćilo ministarstvo za okoliš, raspolaže zalihama kerozina do ponedjeljka ili utorka.

 

Drugi put ovoga tjedna sindikati su pozvali Francuze na prosvjede protiv reforme koja predviđa umirovljenje najranije u dobi od 60 do 62 godine.

Na području Francuske najavljeno je nešto više od 230 prosvjednih povorka. Očekuje se da će se povorkama pridružiti i srednjoškolci.

U utorak je, prema podatcima koje je objavila policija, prosvjedovalo 1,2 milijuna osoba, dok je po podatcima sindikata prosvjednika bilo 3,5 milijuna.

U okviru prosvjeda protiv mirovinske reforme u štrajku je svih 12 francuskih rafinerija, a 10 ih je prekinulo proizvodnju, objavila je u subotu francuska Unija naftnih industrija (Ufip).

Naftovod za opskrbu zračnih luka Orlyja i Roissyja gorivom radi s prekidima - rekao je glasnogovornik ministarstva. Tvrtka Trapil koja upravlja naftovodom izvijestila je u petak ujutro da je naftovod zatvoren zbog nestašice naftnih proizvoda.

Na tragu smo rješenju za opskrbu zračne luke (Roissy). Vjerujemo da ćemo riješiti problem - dodao je glasnogovornik.

Vlasti su u petak morale intervenirati kako bi rastjerala štrajkaše koji su bili zauzeli četiri skladišta goriva. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox