Gačić: Zagreb u 21. stoljeću ima na tisuće građana koji nemaju izgrađenu kanalizaciju i pristup pitkoj vodi

Odbor za mjesnu samoupravu zagrebačkoga HDZ-a najavio je da HDZ neće poduprijeti predloženi program za komunalnu infrastrukturu za ovu godinu te je upozorio da je prošle godine provedeno samo 10% planiranih malih komunalnih akcija u Zagrebu.

 

Na konferenciji za novinare predsjednik HDZ-ova odbora za mjesnu samoupravu Stanko Gačić podsjetio je da je gradonačelnik Milan Bandić na sjednici Gradske skupštine u rujnu prošle godine rekao da će se te akcije provesti u cijelosti. To nije ostvareno, a gradonačelnik je krivnju prebacio na vijeća gradskih četvrti i mjesne odbore, za koje je rekao da nisu pravodobno dostavili svoje planove, što nije istina, naglasio je Gačić. Činjenica je da su mu 235 predsjednika vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora bili 'uho i nos' za vrijeme predizborne kampanje za prošle lokalne izbore, a sada su mu golem teret kojeg bi se najradije riješio, ocijenio je.

Gačić smatra da zbog sve izraženijeg sukoba gradonačelnika Bandića i njegove bivše stranke i sukoba unutar SDP-a trpe najviše Zagrepčani koji, ustvrdio je, ne mogu ostvariti ni najminimalnije životne potrebe. Nije grijeh činiti pogreške, nego ih je grijeh ponavljati, rekao je Gačić i dodao da se one iz godine u godinu SDP-ove vladavine "uistinu ponavljaju sve češće i češće". Nedopustivim je ocijenio što se za najosnovnije komunalne potrebe Zagrepčana obave radovi za samo 21 milijun kuna, ističući kako se ta pogreška ponavlja i ove godine u planovima za gradnju komunalne infrastrukture.

S druge strane, povećavaju se radovi na uređenju grobalja i Krematorija i neki drugi poslovi. Lošom politikom vođenja grada proteklih godina i danas, u 21. stoljeću, u metropoli imamo tisuće i tisuće naših sugrađana koji nemaju izgrađenu kanalizaciju i pristup pitkoj vodi, što je apsolutno nedopustivo, istaknuo je Gačić i dodao kako zato neće poduprijeti predloženi program za komunalnu infrastrukturu za ovu godinu. Na novinarsko pitanje da komentira nedavno održane prosvjede u Zagrebu te one najavljene, Gačić je rekao da je HDZ u načelu za prosvjed, ali ne i za uništavanje imovine u Zagrebu. Najavio je da će na idućoj sjednici Gradske skupštine upitati gradonačelnika kolike su štete nakon nedavnih prosvjeda. (Hina/mš)

 

 

foto: Zvonimir Pandza/Vecernji list

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox