Geox u Srbiji gradi tvornicu vrijednu 15,8 milijuna eura

Poznati proizvođač obuće, talijanska kompanija Geox, gradit će u Vranju tvornicu za proizvodnju ženske modne obuće visoke kvalitete. Vrijednost cijele investicije iznosi 15,8 milijuna eura.

U novoj tvornici posao će dobiti 1.250 radnika, a Srbijanska vlada će za svako novo radno mjesto osigurati subvenciju od 9.000 eura, odnosno 11,25 milijuna eura ukupno. Tvornica bi godišnje trebala proizvoditi 1,25 milijuna pari obuće, prenosi business.hr

Ugovor o dodjeli subvencija ovoj kompaniji za otvaranje novih radnih mjesta potpisali su jučer ministar financija i privrede Mlađan Dinkić i predsjednik kompanije Geox Mario Moretti, koji je tom prilikom rekao da će u izgradnju tvornice biti uloženo 15,8 milijuna eura.  Dinkić i čelnik Geox- a potpisali su i Projektni okvirni ugovor o ostvarivanju međusobnih prava i obaveza između Srbije, Grada Vranja i kompanije Geox.

Tvornicu će graditi u velikoj industrijskoj zoni, na mjestu nekadašnjeg vojnog poligona, a Dinkić očekuje da izgradnja počne već početkom 2013. godine, nakon dobivanja lokacijske dozvole. Geox ima 1.300 prodavaonica u 103 zemlje svijeta. (HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox