Gigaset se odvaja od Siemensa

Tri godine nakon što je prodan od strane Siemens AG-a, Gigaset je zaokružio profil svoga branda. Kao nastavak na restrukturiranje, kompanija se posvetila izgradnji i jačanju branda te je fokusirala brand isključivo na jezgru svog poslovanja - telefonija. Početkom studenog Gigaset se odvaja od Siemenesa.

Gigaset brand nudi telefoniranje Made in Germany s visokim standardima kvalitete. Vodeći europski proizvođač time završava svoju postupnu tranziciju od Siemens Gigaseta do Gigaseta. Gigaset brand utemeljen je na dugogodišnjoj tradiciji i iskustvu u telekomunikacijama. Nastao je iz Siemens AG-a, koji je se počeo baviti  telekomunikacijama prije 160 godina. Nakon što je Gigaset izdvojen iz Siemensa, u listopadu 2008., fokus je stavljen na djelatnosti koje ulaze u jezgru poslovanja, a sve ostalo je izdvojeno iz portfelja Gigaseta i prodano. 

Gigaset je kreirao jasan dizajnerski jezik, naročito za proizvode. Zahvaljujući korporativnom dizajnu, na prvi pogled je jasno kako su Gigasetovi proizvodi vrhunske kvalitete. U isto vrijeme, jedini je veliki proizvođač fiksnih telefona koji se bavi isključivo telefonijom, budući da je fokusiran isključivo na poslove koje spadaju u jezgru njegovog poslovanja.

Gigaset brand bit će i pravno samostalan od 1. studenog. Naime, od tada će se u potpunosti prestati koristiti naziv Siemens. Prema dogovoru sa Siemensom, Gigaset je tijekom prijelazne trogodišnje faze imao pravo na korištenje naziva Siemens. (PS/HT)

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox