Glavak: SDP omalovažava sve napore Vlade RH

Saborska zastupnica HDZ-a Sunčana Glavak danas je na konferenciji za novinare HDZ-a Međimurske županije demantirala nedavne navode međimurskog župana Ivana Perhoča (SDP) kako Vlada RH ne investira u projekte iz Međimurske županije.

 

U vezi s navodima međimurskog župana kako se veliki Vladini investicijski projekti ne odnose na Međimursku županiju, zastupnica Glavak je naglasila kako je Vlada RH do sada uložila oko milijardu kuna u Međimurje, a za razloge ovakvih istupa navela je ili nedovoljnu županovu informiranost o onome što se financira u Međimurskoj županiji ili svjesno obmanjivanje javnosti, u što, kazala je, osobno ne vjeruje.

 

Podaci o ulaganjima brojnih ministarstava u Međimursku županiju u protekloj godini

Tako je Ministarstvo gospodarstva samo za poduzetničke zone u županiji izdvojilo više od 20 milijuna kuna. U 2010. godini isto je ministarstvo s 15 milijuna kuna poduprlo obrtništvo te mala i srednja trgovačka društva dok je u 2007. godini u te sektore investirano oko 7,5 milijuna kuna. Osim ulaganja u cestogradnju, saborska zastupnica HDZ-a Glavak posebno je istaknula 80 milijuna kuna vrijedan projekt Hrvatskih voda, kojim Međimurska županija postaje prva u Hrvatskoj koja je u potpunosti navodnjena.

Govoreći nadalje o državnim ulaganjima u Međimurskoj županiji, primjerice u izgradnju sportskih dvorana, domova kulture, općinskih zgrada i škola, naglasila je kako se za dva mjeseca, već u ožujku, raspisuju natječaji za različite investicijske projekte, na koje se Županija može prijaviti, tako da su sadašnje izjave, u mjesecu siječnju, o 'zaobilaženju Međimurja' u razvojnim projektima "potpuno neodgovorne". (Hina/DK)

Foto: www.sabor.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox