Glavaš primio optužnicu u zatvoru

Branimir Glavaš primio je u zatvoru u Mostaru optužnicu koju su uputile srbijanske vlasti koje ga terete za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj, potvrdili su u utorak predstavnici mostarskog zatvora.

 

Gospodinu Glavašu uručena je optužnica iz Srbije koja je proslijeđena posredstvom ministarstva pravosuđa BiH - objavio je mostarski zatvor.

Vijeće za ratne zločine srbijanskoga višeg suda podiglo je optužnicu protiv više hrvatskih vojnih i političkih dužnosnika, među kojima su uz Glavaša i Vladimir Šeks, Ivan Vekić, Tomislav Merčep, tereteći ih za ratni zločin nad 19 pripadnika srpske nacionalnosti s područja Vukovara.

Kako je u utorak objasnilo ministarstvo pravosuđa BiH, uručena optužnica najprije treba stupiti na snagu, nakon čega postupak ovisi o optuženome odnosno o daljnjim potezima Srbije. Optuženi ima mogućnost izjasniti se o optužnici, putem međunarodne pravne pomoći, odnosno naših pravosudnih tijela - izjavila je za medije u Mostaru glasnogovornica ministarstva pravosuđa BiH Marina Bakić.

 

S obzirom da je Glavaš državljanin BiH, po njezinim riječima ne može biti izručen, a Republika Srbija ima mogućnost ustupanja kaznenog progona BiH. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox