Gle čuda: Kerum koalirao s HDZ-om, a njegova Fani dobila dozvolu za gradnju na Marjanu

Istog dana kada je Kerum stupio u koaliciju s HDZ-om, gle čuda, nevjenčana supruga Željka Keruma Fani Horvat dobila je dozvolu za izgradnju svog restorana na splitskom Marjanu, prenosi Poslovni dnevnik.

Aktivisti udruga Inicijativa za Marjan i Društvo Marjan spremni su na nove prosvjede zbog ove dozvole koja je stigla iz ministarstva Branka Bačića, koji se zajedno s Kerumom nalazio na koalicijskoj listi HDZ-a i HGS-a u Desetoj izbornoj jedinici.

Istovremeno dok su se aktivisti obraćali novinarima, u gradskoj upravi trajao je sastanak sazvan da bi se sve relevantne osobe i institucije očitovale o idejnom projektu arhitekta Nenada Mikulandre. Taj je sastanak organiziran nakon pozitivnog mišljenja iz Ministarstva graditeljstva, a  kojem se navodi da se može graditi i prije donošenja Prostornog plana područja posebnih prirodnih obilježja (PPPPPO) za park šumu Marjan.

Ono što je sporno je da je prije nekoliko mjeseci isto ministarstvo izdalo posve drugačije rješenje, prema kojem je ''nedvojbeno utvrđeno'' da se nove ugostiteljske građevine ne mogu graditi prije donošenja PPPPPO-a. (jh)

 

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 14. prosinca 2011.
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox