Gotovina se nagodio

Obrana generala Ante Gotovine priopćila je kako se s nizozemskom televizijom nagodila da objave ispravak priloga u kojem su u siječnju naveli da general Gotovina ima veze sa zločinima u BiH,a on je zauzvrat odlučio povući tužbu za klevetu.

 

Nakon razmatranja i provjere tužbenih navoda, TV NCRV je bez odugovlačenja priznala svoju pogrešku, te time otvorila mogućnost postizanju vansudske nagodbe - navodi se u priopćenju njegova odvjetnika Luke Mišetića u kojem se pojašnjava da je tv kuća pristala objaviti ispravak i ispriku u svojim vijestima te isto objaviti i držati tjedan dana na svojoj internet stranici, a general Gotovina odlučio je povući tužbu. Nizozemska televizija 14. siječnja emitirala je prilog u kojem je bivši nizozemski pripadnik UNPROFOR-a Stefan van Zanten tvrdio kako je general Gotovina odgovoran za zločine koji su navodno tijekom 1992. godine počinjeni protiv Srba u BiH. Odvjetnici generala Gotovine 11. su veljače sudu u Amsterdamu podnijeli tužbu protiv nizozemske televizije NCRV zbog djela klevete.

Odvjetnički tim generala Gotovine izražava svoje zadovoljstvo zbog profesionalnog ponašanja vodstva TV NCRV, koje je preuzelo odgovornost te odlučilo razriješiti ovaj spor, pri tome istinito informirati svoje gledatelje čak i o tome da su napravili grešku. Nažalost neki publicisti i izdavači u Hrvatskoj koji su također objavili lažne i klevetničke tvrdnje o generalu Gotovini nisu pokazali istu razinu profesionalizma u prihvaćanju odgovornosti za svoja nedjela - navodi se u priopćenju njegova odvjetnika. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox