Grad Lipik želi srušiti rodnu kuću premijerke Kosor

Grad Lipik želi otkupiti kuću u vlasništvu Zorke Kosor, majke premijerke Jadranke Kosor kako bi na prostoru kuće uredio mali trg i prolaz u novi dio grada, piše Jutarnji list.

Riječ je o katnici u ulici Kralja Tomislava 3 koja je izgrađena nakon Domovinskog rata na mjestu gdje je prije bila dvorišna zgrada u kojoj je odrasla premijerka.  Ako se Grad Lipik oko cijene dogovori s premijerkinom majkom, kuća bi moga biti srušena.

Gradonačelnik Lipika Antun Haramija rekao je da grad za otkup kuće i njeno eventualno rušenje nema izdvojena sredstva već je za sada riječ o namjeri da se uredi taj dio Lipika.

List piše da bi premijerkIna majka u slučaju prodaje kuće mogla zaraditi više nego da je kuća obnovljena po kriterijima koji su vrijedili za sve stradalnike. Naime, nakon akcije Bljesak i obnove, prizemna dvorišna kuća obitelji je srušena, a izgrađena je katnica. Prema Zakonu o obnovi svi su imali pravo na 35 kvadrata  i još dodatnih 10  kvadrata za svakog člana kućanstva, no premijerkina majka dobila je puno više kvadrata od toga. (jk)

 

 

Izvor: Jutarnji list, 18. listopada 2011.
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox