Gradska uprava priznala da su izmjene zagrebačkog GUP-a nezakonite?

Zagrebačka afera vezana uz protuzakonite izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP) se nastavlja. Povjerenstvo za istraživanje nezakonitih izmjena GUP-a od Grada je zatražilo dokumente na kojima su bazirani navodni ispravci, no ni mjesec dana kasnije od dokumenata ni D, piše Novi list.

 

Podsjećamo, Povjerenstvo je nedavno ustvrdilo da je bivša tajnica Gradske skupštine Greta Augustinović Pavičić, pod izlikom ispravaka tipfelera u skupštinskim odlukama, zapravo mijenjala dokumente kao i koeficijente dopuštene izgrađenosti. Konkretno, riječ je zasad o 2 slučaja vezana uz GUP Grada Zagreba.
Predsjednik skupštinskog Povjerenstva za utvrđivanje ispravaka ovih dokumenata, Tomislav Saucha, navodi da u prvom slučaju nisu mogli spojiti primjedbe iz javne rasprave sa 7 donesenih ispravaka, a u drugom slučaju traže kartografske prikaze koji nedostaju. Povjerenstvo je tražilo i dostavu dokumenata iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, nastavlja Saucha, no bili su neupotrebljivi. Daljnje potraživanje dokumenata nije naišlo na odaziv gradske uprave što navodi na nezakonitost izmjena, zaključuje Saucha.

Povjerenstvo je dosad obradilo 58 predmeta s 270 pojedinačnih ispravaka, od kojih je više od 90 posto utvrđeno nezakonitima. Sva dokumentacija je predana USKOK-u od koga se očekuje daljnja istraga. (M.J.)

 

Izvor: Novil list, 10. studeni 2010.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox