Grčić: U 2013. naglasak na izvozu, investicijama i osobnoj potrošnji

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić izjavio je kako će u 2013. u gospodarskom pogledu naglasak biti na izvozu i investicijama te stvaranju uvjeta za povećanje osobne potrošnje.

Upitan za komentar ocjene poslodavaca i njihove primjedbe da u 2012. ništa nije napravljeno, da je riječ o još jednoj izgubljenoj godini te da raste potrošnja države, Grčić je novinarima uoči sjednice Vlade rekao kako to nije istina. To jednostavno nije istina. Potrošnja države pada, međutim, to nije dobro za gospodarski rast. Međutim, tu se radi o konfliktnim ciljevima. S jedne strane morate osigurati fiskalnu konsolidaciju, a s druge strane morate osigurati rast. Te dvije stvari ne idu zajedno. Problem je osobna potrošnja, problem je izvoz, problem su investicije i na tome ćemo dati naglasak iduće godine, rekao je.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) jučer je, predstavljajući istraživanje "Poslovna očekivanja u 2013. godini", ocijenila da će iduća godina biti teška, da će stanje u 2013. godini biti približno jednako kao u ovoj.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak kazao je da će razgovarati s HUP-om o njihovim prijedlozima. Razgovarat ćemo s njima da predlože nešto, otvoreni smo, otvorenog srca radimo dobar posao. Želimo da i oni sudjeluju u tome, rekao je. 

Vrdoljak je danas na upit novinara potvrdio da je predsjednik Uprave DIV-a Tomislav Debeljak parafirao ugovor o ulasku u Brodosplit. Da, Debeljak je parafirao ugovor, kratko je rekao Vrdoljak. Prema informacijama koje prenose neki mediji, parafiranu konačnu verziju ugovora treba odobriti Europska komisija. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox