GSK-ov istraživački centar u Zagrebu kupio belgijski Galapagos

Belgijska biotehnološka tvrtka Galapagos postigla je dogovor o kupnji zagrebačkog istraživačkog centra farmaceutske kompanije GlaxoSmithKline, priopćeno je na internetskoj stranici tvrtke Galapagos.


Prema sporazumu koji je u procesu zaključivanja i trebao bi stupiti na snagu 9. rujna, predviđeno je zadržavanje postojećih zaposlenika i upošljavanje novih u istraživačkom centru, navodi se u priopćenju.

Akvizicija će Galapagosu omogućiti dodatne kapacitete za rastuće zahtjeve Galapagosa na području istraživanja i razvoja.

Uvjeti sporazuma, kako se navodi u priopćenju, uključuju akviziciju istraživačkog centra, uz paralelni transfer njegovih 130 zaposlenika. Nadalje, Galapagos je s GSK-om sklopio ugovor po kojem će mu u trogodišnjem razdoblju pružati usluge istraživanja i razvoja ukupne vrijednosti 14 milijuna eura.

Ostali uvjeti transakcije nisu objavljeni, navodi se dalje u priopćenju.

Istraživački centar u Zagrebu činit će bazu novoosnovane jedinice Galapagos Grupe. GSK-ov viši istraživač iz centra u Zagrebu Radan Spaventi pridružit će se upravljačkom timu Galapagosa na mjestu višeg dopredsjednika, stoji dalje u priopćenju.

"S obzirom na naših osam strateških saveza prisutne su potrebe za širenjem naše organizacije otkrića i razvoja. Tim u Zagrebu ima dokazano dobre rezultate i stručnost u pogledu bolesti i razvoja otkrića, koji odgovaraju onima naših postojećih farmaceutskih saveza", kazao je Onno van de Stolpe, čelnik Galapagosa. "Akvizicija odgovara na naše potrebe za širenjem, te ćemo, opetovanim objedinjenjem naših programa outsourcinga pod istim krovom, moći ostvariti značajne uštede u području istraživanja i razvoja". (Hina)
 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox