HAC digao kredit od 130 milijuna eura

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatske autoceste (HAC) potpisale su ugovor o dugoročnom kreditu u iznosu od 130 milijuna eura sa zajednicom ponuditelja, odnosno skupinom banaka.  

Iz HAC-a navode da će se dio tog kredita utrošiti za plaćanje izvršenih građevinskih radova prema planu građenja, a dio za servisiranje dospjelih kreditnih obveza. HAC je ugovor o dugoročnom kreditu potpisao sa zajednicom ponuditelja koju čine Croatia banka, Erste&Steiermaerkische Bank, Hypo Alpe-Adria-Bank, OTP banka Hrvatska, PBZ i Societe Generale-Splitska banka, navodi se u priopćenju.

HAC je za nabavu te usluge proveo otvoreni postupak javne nabave sukladno Zakonu o javnoj nabavi, a namjena kredita je financiranje Plana poslovanja za 2012. Jedan dio ovog kredita namijenjen je za plaćanje situacija za izvršene građevinske radove prema planu građenja odobrenog od strane Vlade, a drugi dio za servisiranje dospjelih kreditnih obveza, ističu iz HAC-a.

Kredit je na pet godina, uz jednokratnu otplatu na petu godišnjicu od dana potpisa ugovora, uz kamatnu stopu od 4,8 posto godišnje. HAC je planirao ovo zaduživanje i navedeni kredit realiziran je unutar plana poslovanja za 2012., zaključuje se u priopćenju. Za kredit u iznosu 130 milijuna eura koje je HAC dobio od zajednice banaka, hrvatska je Vlada dala odobrenje na ovotjednoj sjednici kada je dala i državno jamstvo za taj kredit. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox