Hajdaš-Dončić povezuje hrvatski jug

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL;

Natječaj za izradbu predstudije izvedivosti za povezivanje hrvatsko juga s ostatkom Hrvatske bit će raspisan do kraja ove godine, a studija bi trebala biti gotova do konca svibnja 2013., izjavio je u Bruxellesu ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš-Dončić. 

Ministar Hajdaš-Dončić, koji je u Bruxellesu kao promatrač sudjelovao na sastanku Vijeća EU za promet, telekomunikacije i energetiku, novinarima je rekao kako je njegovo Ministarstvo u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova pripremilo projektne zadaće za natječaj, koji će biti raspisan do kraja ove godine.

Nadam se da će do kraja ove godine natječaj biti raspisan. Predstudija izvedivosti povezivanja hrvatskog juga treba biti gotova do kraja svibnja sljedeće godine, kazao je ministar.

Tu će studiju s 200.000 eura sufinancirati Europska komisija. Predstudija izvedivosti treba pokazati koja je najbolja varijanta za prometno povezivanje hrvatskog juga, uzimajući u obzir sve moguće opcije: most kopno-Pelješac, koridor kroz Neum i trajektnu vezu. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox