HAK: Novi sustavi članstva Start, Premium i Europa

Hrvatski autoklub (HAK) predstavio je nove sustave članstva - Start, Premium i Europa, kojim će vozačima učlanjenim u nacionalni autoklub omogućiti veće pogodnosti i prava te osigurati veću mobilnost na putovanjima u zemlji i inozemstvu.

Novi članski paketi dio su HAK-ove strategije modernizacije radi približavanja standardima najrazvijenijih europskih autoklubova, povećanja članstva sa 173.000 članova, tj. 8,5 posto vozačke populacije na europski standard od 20 posto vozača učlanjenih u nacionalni autoklub, rečeno je danas na konferenciji za novinare u središnjici HAK-a.

Tako Start paket za godišnju članarinu od 200 kuna uključuje sve usluge popravka i prijevoza unutar Republike Hrvatske te posebne pogodnosti kao što su 15 posto popusta na kasko, nagrade za vjernost, popusti na putovanjima te popusti na kupnju putem internetske stranice.

Optimum paket po godišnjoj članarini od 300 kuna, uza sve pogodnosti Start paketa, uključuje i uslugu zamjenskog automobila ili smještaja diljem Hrvatske.

Europa paket za godišnju članarinu od 500 kuna, uza sve pogodnosti Optimum paketa, uključuje i mogućnosti popravka, prijevoza, zamjenskog automobila ili smještaja u svim europskim zemljama.

Predsjednik HAK-a Ivo Bikić rekao je predstavljajući danas nove članske pakete da je HAK neprofitna udruga koja ima 104 godine tradicije i štiti interese svojih članova i vozača.

Istaknuo je kako HAK, unatoč recesiji posljednjih godina, bilježi lagani rast novih članova te da mu je svrha privući vozače, njih oko 1,8 milijuna, koji dosad nisu bili njegovi članovi.

Nastojimo predvidjeti potrebe korisnika te u suradnji s najboljim europskim autoklubovima ponuditi cjelovita i kvalitetna rješenja koja će povećati broj naših članova, njihovu sigurnost i mobilnost, dodao je.

Voditelj HAK-ova sektora članstva Ante Serjanović rekao je da je paleta usluga proširena zato što je Hrvatska posljednjih godina doživjela izniman rast prometa na novim cestama i autocestama, zbog sve većeg broja vozila i vozača te skorog ulaska u Europsku uniju, a sve kako bi se dostigao standard ponude europskih autoklubova.

Istaknuo je da HAK na godinu ima oko 900 tisuća ulaznih i izlaznih poziva, da su svi pozivi primljeni u roku pola minute, a odziv na intervenciju je oko 30 minuta, pri čemu je kvar uspješno popravljen u 75 posto slučajeva.

Osim danas predstavljenih paketa za članove, Serjanović je predstavio i novi slogan "HAK - partner za cijeli život" ističući da nacionalni autoklub počinje medijsku kampanju upoznavanja javnosti i svojih članova s pogodostima koje im pruža članstvo.(Hina)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox