Hanfa o Todoriću i Belju: Ništa nije gotovo

Nakon što je Vrhovni upravni sud prošli tjedan poništio Hanfino prošlogodišnje rješenje prema kojem Agrokor ima obvezu preuzimanja Belja, što bi kompaniju Ivice Todorića koštalo 790 milijuna kuna, danas se oglasila i regulatorna agencija.

Nastavno na medijske napise u svezi presude Visokog upravnog suda RH kojom se poništava rješenje Agencije od 06. listopada 2011. kojim je, u bitnome, za društvo Agrokor d.d. utvrđen nastanak obveze objavljivanja ponude za preuzimanje društva BELJE d.d., Darda, Agencija obavještava javnost kako će postupiti u skladu s odredbama čl.  62. Zakona o upravnim sporovima (NN, br. 53/91, 9/92. i 77/92.), a prema kojima:

"Kad sud poništi akt protiv kojega je bio pokrenut upravni spor, predmet se vraća u stanje u kojem se nalazio prije nego što je poništeni akt donesen. Ako prema prirodi stvari koja je bila predmet spora treba umjesto poništenog upravnog akta donijeti drugi, nadležni je organ dužan donijeti ga bez odgode, a najkasnije u roku od 30 dana od dana dostave presude. Nadležni je organ pri tome vezan pravnim shvaćanjem suda i primjedbama suda u vezi s postupkom."

Prema tome, bilo bi pogrešno zaključiti da je ovaj upravni postupak nadzora okončan, jer se, sukladno citiranim odredbama čl. 62. Zakona o upravnim sporovima, predmet vraća u stanje prije poništenog Rješenja. Po okončanju upravnog postupka, Agencija će o tome obavijestiti javnost, zaključuje se u priopćenju.

Prema pisanju Indexa Visoki upravni sud poništio je rješenje HANFE zbog proceduralnog razloga, a riječ je o nedostatku jednog od zapisnika. HANFA u ponovljenom postupku mora nadopuniti dokumentaciju, ponovno pozvati svjedoke te se nadati da ovog puta njihovu odluku neće poništiti Visoki upravni ili Ustavni sud. (ps)Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox