HDSSB: Iza prosvjeda stoje Sanader i njegova politička djeca

HDSSB podupire opravdane prosvjede nezadovoljnih građana koji u Hrvatskoj jako teško žive, ali isključivo mirnim i dostajanstvenim putem, kao oblik demokratskog izražavanja nezadovoljstva, kazao je na konferenciji za novinare Dinko Burić, predsjednik glavnog odbora HDSSB-a, te odbacio jučerašnje optužbe županijskog HDZ-a da iza prosvjeda u Osijeku i napada na prostorije HDZ-a stoji HDSSB, potpomognut SDP-om.

Nijedna stranka sigurno ne stoji iza svih prosvjeda koji su pokrenuti u Hrvatskoj i na kojima se traži ostavka vlade i premijerke Jadranke Kosor, jer gladni i nezaposleni ne trebaju nikoga da ih vuče za rukav, dovoljno su samosvjesni i poniženi, kazao je Burić. U vezi s fotografijom pokazanoj na jučerašnjoj konferenciji HDZ-a i na kojoj su osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i mladić, navodno jedan od organizatora subotnjeg prosvjeda u Osijeku, Burić je ustvrdio kako su na fotografiji ljudi u ljetnim košuljama te kako to ne treba ni komentirati.

Kosor je Sanaderovo političko dijete

U isto vrijeme, kazao je, premijerka uvjerava hrvatske građane "kako se živi relaksiranije" i "smišlja kako da osnuje novo ministarstvo za relaksaciju čija će biti osobno članica". Burić je optužio HDZ da su "Jadranka Kosor i ostali članovi HDZ-ove vlade Sanaderova djeca" te da "HDZ nije zločinačka organizacija, nego holding za organizirani kriminal i korupciju". Kako bi se smirila situacija i sve češći prosvjedi - koji mogu izmaknuti kontroli, HDSSB poziva Jadranku Kosor i vlast da odmah odstupe i odrede datum raspisivanja izbora i tako omoguće građanima da demokratski izaberu svoju vlast - rekao je Burić.

Burić protiv ulaska u EU na koljenima

Policiji je poručio da "njezina temeljna uloga nije zaštita lopova od građana, već građana od lopova". Neovisna Republika Hrvatska stvorena je radi boljeg života svih svojih građana - a ne radi ulaska u EU na koljenima. Ako moramo birati između Hrvatske i nacionalnog ponosa i EU-a, svakako ćemo odabrati ponosnu Hrvatsku - poručio je Burić. (Hina/mš)

 

 

 

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox