HDZ na lokalnim izborima u BiH pobjedio u 18 općina

Dva HDZ-a u BiH osvojili su načelničke pozicije u 18 općina. Izrazili su zadovoljstvo rezultatima lokalnih izbora, osim u općinama središnje Bosne gdje je podjelu hrvatskih stranaka iskoristila Stranka demokratske akcije.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da su dva HDZ-a uvjerljivo zadržala potporu Hrvata u BiH te da su birački na lokalnim izborima očekivano kaznili HSP BiH i Narodnu stranku Radom za boljitak koji su nakon proteklih općih izbora pristali sudjelovati u vlasti u Federaciji BiH iako im Hrvati u BiH nisu za to dali legitimitet, piše business.hr

HDZ BiH i HDZ 1990. uvjerljivo su osvojili glasove Hrvata u BiH, rekao je Čović i dodao da će rezultati lokalnih izbora imati utjecaja i na preustroj vlasti u BiH na višim razinama vlasti. Po podacima HDZ-a BiH ova je stranka osvojila načelničke pozicije u Kiseljaku, Širokom Brijegu, Ljubuškom, Posušju, Tomislavgradu, Stocu, Čapljini, Livnu, Žepču, Čitluku, Neumu, Kupresu i Orašju.

HDZ 1990. dobio je ili pak obnovio mandat u Prozor-Rami, Domaljevcu-Šamcu, Usori i Ravnom. U središnjoj Bosni hrvatske su stranke samostalno izašle na izbore za načelnike zbog čega je po podacima iz redova dva HDZ-a bošnjački SDA pobijedio u Busovači, Novom Travniku, Vitezu, Jajcu i Uskoplju. (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox