HDZ-ova prijava državnom odjetništvu za neopravdano povećanje troškova Sisačke županije

Sisačko-moslavački odbor HDZ-a dostavio je policiji i državnom odvjetništvu nalaz Državne revizije da je Sisačko-moslavačka županija znatno povećala rashode jer je za poslove koje je trebala povjeriti zaposlenicima sklopila ugovore o djelu s više osoba, izvijestio je predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Šantek danas na konferenciji za novinare u Sisku.

Rekao je da je Županijskom državnom odvjetništvu i Policijskoj upravi dostavio nalaz državne revizije o poslovanju županije za 2009., u kojem je utvrđeno da je županija za ugovore o djelu od lipnja do prosinca isplatila 279,5 tisuća. Zatražio je od tih tijela da "utvrde je li u tom slučaju županija prekršila zakone".

U izvješću državne revizije navodi se da je "zaključenjem ugovora o djelu županija utjecala na znatno povećanje županijskih rashoda", te je navedeno revizijsko mišljenje da se "trebalo voditi načelom dobroga financijskog upravljanja".

"Državna revizija potvrdila je stvari na koje smo mi u HDZ-u upozoravali, a još je strašnije da, po informacijama koje imam, a koje bi nadležne službe trebale ispitati, da ti ugovori nemaju sadržaj i da nema elaborata na temelju kojeg su se isplaćivale naknade", rekao je Šantek.

"Županija je dvanaestorici članova Savjeta županice i dvojici njezinih savjetnika za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata i za infrastrukturu od lipnja do prosinca prošle godine platila 532,8 tisuća kuna", kazao je. Istaknuo je da je "županica imenovala još tri posebna savjeta: za umirovljenike, hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata te za gospodarstvo i turizam, da te odluke nisu objavljene u županijskom Službenom glasniku", te da "ni on kao županijski vijećnik ne zna tko su članovi tih savjeta".

Zaključio je da se "u slučaju sklapanja ugovora o djelu u županiji ne radi o stručnim kadrovima, nego o drugome, što trebaju utvrditi nadležna državna tijela". (hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox