HDZ-ovi ministri uvjereni da ostavljaju sređene resore

HDZ-ovi ministri u vladi premijerke Jadranke Kosor izjavili su uoči sjednice Vlade kako iza sebe ostavljaju uređene resore te da HDZ "ide dalje".

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je da je HDZ izgubio parlamentarne izbore, ali da "naravno, ide dalje".

Slijedi sabor stranke i unutarstranački izbori, rekao je Karamarko novinarima pred Banskim dvorima, ali nije govorio o mogućim novim imenima u vrhu HDZ-a. Upitan vidi li i svoje ime u stranačkom vrhu, Karamarko je odgovorio kako vidi "samo kalkulacije po medijima, a sebe zasad samo na današnjoj sjednici vlade".

Smanjenje liste čekanja

Potpredsjednik Vlade, ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović rekao je da svom nasljedniku ostavlja financijski stabilan sustav, smanjene liste čekanje te najstabilniji zdravstveni sustav u Europi.

I drugi potpredsjednik Vlade, ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković ističe da ostavlja sređen resor.  Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač kazao je da mu je sudjelovanje u radu Vlade bilo "vrlo korisno". Vjerujem kako smo odradili dobar posao, rekao je Popijač.

I ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs kazao je kako je resor koji je vodio uređen, dodajući da je riječ o vrlo kompleksnom i važnom resoru, "sigurno jednom od najvažnijih". (Hina/jk)

 

 

Foto: Robert Anic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox