Hebrang: Ne znam da je HDZ plaćao svoje volontere

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang izjavio je kako mu nije poznato da je dio članova Mladeži HDZ-a iz Banskih dvora dobivao novac za volontiranje u kampanji pred parlamentarne izbore 2007., o čemu pišu mediji, te istaknuo da je njegova stranka kampanju financirala sukladno zakonima.

Poznavajući te mlade ljude, vjerujem da su to radili iz srca i volonterski, poručio je. Ako je bilo paralelnog sustava, onda je to pitanje ne za predsjednika Kluba zastupnika, nego za USKOK i policiju, rekao je Hebrang.

Na novinarski upit je li moguće da je ipak bilo paralelnog sustava financiranja, odgovorio je kako misli da nije bilo moguće, jer je HDZ imao financijsko knjigovodstvo koje je registriralo svaki ulaz i izlaz novca u stranku, a kojemu je državna revizija, naglasio je, dala bezuvjetno mišljenje.

Upitan nije li slučaj bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića "srušio cijelu tu teoriju", odgovorio je da Barišić nije Mladež HDZ-a, a da o njegovu slučaju zna samo ono što je pročitao u medijima. (Hina/jk)

 

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox